Klik hier om naar de Vakbladen APK-keurmeester te gaan.

APK-keurmeester nummer 105, juli 2024

In deze editie o.a.: uitlezen brandstofverbruik, wijzigingen in het APK-proces, geef je mening over het online APK-handboek, het RDW-certificaat, de bevoegdheidspas en de wisseling van de voorzitter van SO-APK. Op de cover Tonnie Koops: "De veiligheid van weggebruikers op het spel zetten? Echt niet!”. In het dubbelinterview kijken Hens en Boudewijn naar het overdragen van de voorzittersrol van SO-APK. Achterop John Hulshof, eigenaar van een Fiat 500: “Ik heb alles in originele staat gerestaureerd, met mijn eigen handen.”

APK-keurmeester nummer 104, maart 2024

In deze editie o.a.: uitlezen brandstofverbruik, eCall, rekenen met een platenremtestbank, APK en tachograaf, RDW op de beurs, de misser top 10. Op de cover garage Marc Mennens: "Grenzeloos veilig”. In het dubbelinterview kijken Kay en Bert hoe ze een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in Nederland. Achterop Peter Bouma, eigenaar van een Fendt: “Al onze voertuigen moeten worden gekeurd, logisch dat dat ook voor de trekker geldt.”

APK-keurmeester nummer 103, december 2023

In deze editie o.a.: uitlezen brandstofverbruik, rekenen met een rollenremtestbank, leesbaarheid APK-regelgeving, open dag RDW-keuringsstation Arnhem, de bevoegdheidspas en kentekenplaten. Op de cover garage E. Brouwer: "Directeur, monteur, receptionist en schoonmaker”. In het dubbelinterview kijken Hens en Henk terug op hun bijdrage voor de APK in Nederland. Achterop Arend Bornebroek, eigenaar van een Opti: “Er rijden in Europa maar een stuk of 5 Opti’s.”

APK-keurmeester nummer 102, september 2023

In deze editie o.a.: dagboek van een steekproefcontroleur, meepraten over toekomst APK, misser top 10, uitleesapparaat brandstofverbruiksgegevens, platenremtestbank, het Servicecentrum Erkenningen, elektrische en hybride voertuigen. Op de cover APK-keurmeester Arie de Bruijn van logistiek dienstverlener Zijderlaan: "Spelingsdetector zeker van toegevoegde waarde.” In het dubbelinterview gaat brandweerbevelvoerder Marinus van Dam in gesprek met bedrijfsautotechnicus en APK-keurmeester Wim van Pelt: “Je moet niet vergeten dat we soms onderweg zijn naar situaties waarin we het verschil tussen leven en dood kunnen betekenen. Dan sneuvelt er wel eens een markeringslichtje.” Achterop Kevin Lagerwaard, eigenaar van een speciale Opel Agila: “Deze gaat natuurlijk nooit meer weg.”

APK-keurmeester nummer 101, juli 2023

In deze editie o.a.: uitlezen brandstofverbruik, RME, misser top 10, rollenremtestbank, deeltjesteller, Procesondersteuning Toezicht, verwijderen van onderdelen. Op de cover autobedrijf Reijerkerk: "Goede meetapparatuur is van groot belang.” In het dubbelinterview praten een toezichthouder en keurmeester over het register meetmiddelen (RME): “Soms blijven oude, ongebruikte apparaten in het RME staan, wat geheel onterecht voor problemen kan zorgen. Samen zorgen we dat dat wordt opgelost.” Achterop Marco Augustinus, eigenaar van een klassieke Triumph: “Je wilt dat het gewoon goed en veilig is.”

APK-keurmeester jubileumnummer 100, april 2023

Het jubileumnummer van het APK-vaktijdschrift: 100 edities in 25 jaar! Met iedere 3 maanden nieuws en informatie over de APK en de toepassingbvan de regelgeving. Het belang van de keuring staat buiten kijf. “APK-keurmeester is een heel toegankelijk vakblad voor de branche,” aldus BOVAG. RDW: “Over 10 jaar is de APK digitaler en er is steeds meer aandacht voor milieu.” Voorzitter SO-APK: “Keurmeesters moeten zich realiseren dat ze een overheidstaak uitvoeren.” Een uitgebreid interview over het worden en zijn van keurmeester maakt deze uitgave compleet: “Alles draait om voorbereiding, enthousiasme en een beetje eergevoel.”

APK-keurmeester nummer 99, december 2022

In deze uitgave o.a.: deeltjestellermeting, gescheurde of gebroken vering, uitlezen EOBD, verplichte spelingsdetector, en veiligheid bij energie besparen in werkplaats. Op de cover autobedrijf Boerema: “Service en kwaliteit staan met stip op één, en dat weten onze klanten.” In het dubbelinterview praten Pierre van der Burgt en Remco Rongen van autoservice Landerd over elektrische voertuigen: “De techniek is heel anders, maar ons vak blijft hetzelfde: we moeten het probleem van de klant oplossen.”

APK-keurmeester nummer 98, september 2022

In deze uitgave o.a.: deeltjestellermeting van start in 2023, controle van loadindex, verplichte spelingsdetector, en uitlezen brandstofverbruik. Op de cover autobedrijf Tempel: “Een voertuig moet altijd voldoen aan de permanente eisen.” In het dubbelinterview praten RDW’ers Teun Verschuren en Waronne van den Brink over hun werk in de APK: “Communicatie is heel belangrijk.” Achterop Freek Pluimers over zijn rode TukTuk Tricycle: “Mijn garagehouder voorziet geen problemen om 'm aan een APK-keuring te onderwerpen.”

APK-keurmeester nummer 97, juli 2022

In deze uitgave o.a.: deeltjesteller vanaf 1 januari 2023 verplicht, roestschade wielophanging beoordelen, cusumbijdrage na steekproef, en beoordelen van remonderdelen. Op de cover garage Speijk: “Wees strikt en precies.” In het dubbelinterview René Wouda van autobedrijf Wouda in gesprek met Edwin Heemrood van de RDW over de deeltjesteller: “Kromme tenen bij meting op vol vermogen.”